BodyMindWork

Meer levensplezier door adem, beweging en meditatie

BodyMindWork - start september


Cursus BodyMindWork

Wanneer geniet je van het leven, ben je ontspannen, voel je je blij en gelukkig?
In welke situaties ben je gespannen, voel je je moe?

Met deze en soortgelijke vragen gaan we in de cursus BodyMindWork aan de slag. We gaan bewegen, doen lichaamsoefeningen en ademwerk. Zo leer je te voelen en te ervaren wat jou belemmert om ontspannen te zijn, en om te ontdekken wat jij nodig hebt om het tij te keren.

In de cursus maak je een ontdekkingsreis, ga je op zoek naar jouw eigen mogelijkheden en talenten met als doel dat je een gat in de lucht kunt springen in de volle overtuiging dat je weer met beide voeten op de grond terecht zult komen.

Werkvormen: beweging, ademtechnieken, inspannings- en ontspannings-oefeningen en (actieve) meditaties.

BodyMindWork is bedoeld voor iedereen die verlangt naar meer levensplezier en ontspanning, naar oprecht contact met zichzelf en met anderen.

De cursus wordt verzorgd door Marianne Verhoeff. Ik ben bodymindtrainer en therapeut in de lichaamsgerichte psychotherapie. Mijn begeleiding is er op gericht je weer bewust te maken van en te leren luisteren naar de signalen en verhalen van jouw lichaam. Vanuit deze bewustwording is verandering mogelijk. 

Ik werk met een kleine groep. Dit betekent dat er voldoende tijd en aandacht is voor ieders persoonlijke inbreng.


Praktische informatie

Wat?
Cursus BodyMindWork van 10 woensdagavonden
Data: 12, 19, 26 september, 3, 10, 17, 31 oktober, 7, 14 en 21 november
(24 oktober niet, vakantie)
Tijd: 19.30 – 21.30 uur
Kosten: 275 euro, inclusief thee
Soms is vergoeding door verzekering mogelijk.
Waar: Touchfit, Hendrik Casimirstr. 151 Vlaardingen Holy (gratis parkeren)
Aanmelden: info@praktijkverhoeff.nl of 06-46653344

BodyMindWork  - start september
Waarom mensen kiezen voor BodyMindWork
Minder migraine. Dat is na de vorige cursus al een stuk minder geworden. Dat wil ik graag zo houden.
Mijn doel is dat ik kalmer blijf als het vanaf Pasen weer heel druk wordt op mijn werk. Dus geen ademhaling die op hol slaat, geen overspannen spieren en dat ik bij me zelf blijf en mijzelf niet verlies in alle drukte om me heen.
Beter voor me zelf opkomen tijdens mijn werk, piekeren tijdens slapen afleren.
Ik wil graag beter leren omgaan met mijn angsten en onzekerheden.

Reviews over BodyMindWork

“Door de cursus ben ik meer met beide benen op de grond komen te staan. Door bewust met mijn lichaam en ademhaling aan het werk te gaan, ben ik meer aanwezig en een stuk minder “in mijn hoofd”. Verder heb ik geleerd om mij meer te laten horen. Ik merk dit in het dagelijks leven; ik durf beter uit te spreken wat mij dwars zit en kan ook - als dat nodig is -  echt boos worden.”
- Hanna, 56 jaar

Reviews over BodyMindWork

“Aan anderen vertel ik over de cursus hoe fijn het is om bewust met je lichaam bezig te zijn en zo het denken op een laag pitje te krijgen. Dat het een veilige plek is en je soms tot mooie ontdekkingen over je zelf kunt komen. En ook dat het heel gezellig is, een lach en een traan. Het is allemaal mogelijk.”
- Marion, 36 jaar

Reviews over BodyMindWork

“Ik vind dat Marianne de cursus goed begeleidt. Ze bereidt zich goed voor, maar voelt vooral hoe de groep is en kan daar goed op inspelen, zodat het soms een andere les wordt dan vooraf gepland. Ze signaleert goed hoe iemand zich voelt en wat iemand nodig heeft. En om bij mezelf te blijven: het voelde voor mij zo veilig aan, dat ik het bij jou aandurfde om mijn emoties te tonen!”
- Linda, 41 jaar

Reviews over BodyMindWork

“Het is voor mij tijd voor mijzelf: me-time. De cursus heeft me gebracht wat ik kwam halen, en dat is sneller de rust vinden die ik erg nodig heb, het meer accepteren van het hier en nu, en dat dingen zijn zoals ze zijn. Dit probeerde ik al wel langer, maar het lukt me door bewust met de signalen van mijn lichaam bezig te zijn meer en meer. Ik geniet erg van het zelfinzicht dat ik met deze cursus krijg. Daar leer ik veel van. Aan anderen vertel ik dat het echt tijd voor jezelf is en dat je mag zijn wie je bent… voor mij is dat fijn, omdat je soms toch elders in een ander soort rol zit. Over Marianne als begeleider vertel ik dat ze een mooi mens is, die zichzelf ook kwetsbaar opstelt en veel aandacht en affiniteit heeft met haar werk. En dat ze als een mooie spiegel kan fungeren, maar die je nooit veroordeelt en dat is wel zo prettig!”
- Monica, 32 jaar

Reviews over BodyMindWork

“Sinds ik de cursussen bij Marianne volg is er veel veranderd in mijn leven. Zij laat je - door simpele oefeningen en meditaties te doen - een soort kennismaken met je echte 'zelf'. Zij doet dat op een zeer prettige manier en leert je om anders naar de dingen te kijken. Het is zeker geen 'zweverig' gebeuren, maar echt waar het in het leven om draait. Haar cursussen en ook de individuele begeleiding helpen je om nog meer te genieten van het leven en eventuele nare gebeurtenissen die je in je leven hebt meegemaakt, te verwerken”.
- Elisa, 33 jaar

Reviews over BodyMindWork

Op de hoogte blijven? Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Een aantal keren per jaar stuur ik een nieuwsbrief met daarin informatie over mijn activiteiten en het laatste nieuws uit mijn praktijk. Je kunt je hier aanmelden.